Tradiční vietnamská káva
Nebo vietnamsky Ca Phe Phin je tradičním způsobem přípravy vietnamské kávy. Potřebujete k tomu vietnamský phin filtr, sladké kondenzované mléko a samozřejmě speciálně namletou vietnamskou kávu. Práva vietnamská káva trvá 10 až 15 minut na přípravu. Pro většinu z nás je to na ráno či odpoledne uklidňující rituál .
Jak připravit kávu do phin filtru?
Nejprve do skleničky nalijte 2 až 3 lžičky kondenzovaného mléka a do phin filtru nasypte 15 až 20 gramů kávy. Do filtru nalijte vroucí vodu do 1/4 a počkejte 30 sekund. Nakonec dolijte zbytek vody do 3/4 filtru. Poklop filtru zavřete a počkejte, až voda překape do skleničky. Poklop poté můžete použít jako podšálek k filtru. Dle preference pijte kávu a mléko odděleně nebo smíchejte dohromady.